به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین محمدتقی سبحانی در جمع اصحاب رسانه، ضمن تبریک دهه ولایت و امامت، گزارشی از آخرین رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت ارائه نمود و اظهار داشت: بنیاد بینالمللی امامت در راستای توسعه فرهنگ امامت برنامههای خود را بر اساس همکاری و همافزایی با مؤسسات بنا نهاده و فرهنگ امامت و ولایت را در سطح جهان و در ابعاد مختلف پژوهشی، آموزشی و فرهنگی پیگیری میکند.
سخنران این نشست در ادامه به فعالیتها و برنامههای سال پیش روی بنیاد بینالمللی امامت اشاره نمود و بیان داشت: مسئله امامت در بین اصول اندیشه اسلامی از ویژگیهایی برخوردار است که همه اقشار و گروهها میتوانند مخاطب آن باشند، چراکه مسئله امامت مسئله عام و جامعی است.
وی با تأکید بر اینکه امامت اختصاص به اندیشه تشیع ندارد و همه مسلمین بر اصل و ضرورت امامت قائل هستند، خاطرنشان ساخت: امامت اصل انسانی است که همه انسانها در هر مرتبهای از اعتقاد و توجه به ارزشها و مبانی الهی میتوانند با آن ارتباط پیداکرده آن را بهعنوان ضرورت اصلی انسانی درک نمایند.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت یادآور شد: امامت از اصولی است که هم جنبه نظری دارد و هم جنبه عملی و حتی بعدی از ابعاد اعتقادات بوده، احکام و فروع عملی آن ناظر به ابعاد فردی و اجتماعی ذکر شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی تصریح کرد: بنیاد بینالمللی امامت در تلاش است تا امامت را در همه پهنه کره زمین توسعه داده، این معارف ناب را در معرض دید همه انسانها بگذارد؛ ازاینرو بنیاد بینالمللی امامت مخاطب خود را به گروه خاصی اختصاص نداده، تنها به عرصهای از عرصهها نیز بسنده نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه پژوهشکده امامت با چهار گروه تخصصی افتتاح و عرصه جدیدی را پیش روی فعالیتهای امامت پژوهشی گشوده است، اظهار داشت: پس از ۸ سال تلاش مستمر گروهی از اساتید و محققان، موفق شدیم تا امروز کتاب نظام جامع موضوعات امامت را به رسانهها عرضه نماییم؛ در این مجموعه حدود ۵ هزار موضوع در عرصه امامت و چهار لایه معرفیشده است. موضوعات مربوط به حوزههای کلامی، تفسیری، حدیثی و عرصههای جدید رابطه بین امامت و علوم انسانی نیز در نظام موضوعات قرارگرفته است.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی به مآخذ شناسی آثار امامتی اشاره نمود و با بیان اینکه کلیه مقالات و کتابهای عرصه امامت در مآخذ شناسی امامت معرفی توصیفی شدهاند، اظهار داشت: در نرمافزاری که امروز رونمایی خواهد شد تمام موضوعات به همراه مآخذ مرتبط در معرض محققان قرارگرفته است؛ محققان میتوانند ضمن ارتباط با گستره وسیع موضوعات، به تمام منابع و پیشینه تحقیق موضوعات دسترسی داشته باشند.
وی افزود: در کنار فعالیتها برای نخستین بار نشریه بینالمللی امامت را در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی ارائه نمودهایم و امروز شماره نخست نشریه الامامة به عربی در معرض دید قرارگرفته و نشریه فارسی و انگلیسی آن نیز در دست اقدام و تدوین قرار دارد. این سه نشریه ناظر به فضای مخاطبانی، مقالات مختلفی را در حوزههای گوناگون امامت پژوهشی ارائه و در دسترس علاقهمندان قرار میدهد. امیدواریم در چند سال آینده بتوانیم نشریه امامت را به ۱۰ زبان مختلف دنیا توسعه و آن را منتشر نماییم.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت تأسیس گروه تاریخ امامت و ورود به عرصه فراموششده مباحث تاریخی امامت و پاسخ به پارهای از ابهامات در تاریخ اهلبیت علیهمالسلام و نیز گروه امامت و تقریب با هدف تقویت بنیه وحدتی امت اسلامی و پایش های پژوهشی در این راستا را از دیگر برنامههای پیش روی بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود.
این استاد حوزه برگزاری کنگره بزرگداشت علامه میر حامد حسین و احیای مدرسه کلامی فقهی لکهنو در هندوستان را موردتوجه قرارداد و اذعان داشت: مدرسه لکهنو از بزرگترین مدارس امامت پژوه دوران معاصر است که آثار بسیاری را در عرصههای کلامی بهویژه امامت تولید نموده است؛ امروز بالغبر ۱۲۰ جلد از آثار برگزیده امامتی و کلامی هندوستان در حال احیا است.
وی با بیان اینکه بنیاد بینالمللی امامت در حوزه آموزش نیز جزء مهمترین زیرساخت فعالیتهای امامتی است که توانسته نظام جامع آموزشهای امامت را بهصورت کامل تدوین و استقرار نماید، خاطرنشان ساخت: رونمایی از دفترچه نظام جامع آموزش، اسناد و موضوعات و سرفصلهای رشته امامت با گرایشهای متنوع آن، نویدبخش چشماندازی روشن در عرصه آموزشهای امامتی است.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی با اشاره به اینکه با همکاری برخی از دانشگاهها رشته امامت در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز تدوین و در حال اجرایی سازی است، اظهار داشت: در کنار نظام جامع آموزش امامت عرصه آموزش خواهران نیز در دستور کار قرار گرفت و این حوزه با همکاری مؤسسات بزرگ آموزشی بانوان آغاز گردید.
وی به آغاز آموزشهای بینالمللی از سال گذشته اشاره و با بیان اینکه امیدواریم تا سال آینده بتوانیم در کنار آموزشهای هندوستان، افغانستان و عراق، آموزشها را در ۵ کشور دیگر نیز توسعه دهیم، اظهار داشت: از کارهای جدیدی که در بنیاد بینالمللی امامت آغاز نموده، طراحی نظام آموزشی مجازی و راهاندازی سامانه مرکز آموزشهای آزاد «فرهنگ ما»،با تمام گستره عمومی و تخصصی آن برای سنین مختلف و به زبانهای گوناگون است که ظرفیتی ارزشمند را در راستای توسعه فرهنگ امامت ترسیم نموده است.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی حمایت از پایاننامههای امامتی را از دیگر رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود و اذعان داشت: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به مرکز تخصصی امامت شناسی ضمن اخذ موضوع از حمایتهای پژوهشی این مجموعه بهرهمند شوند؛ از پایاننامههای برتر تقدیر به عمل خواهد آمد.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت با بیان اینکه در عرصههای فرهنگی نیز معاونت فرهنگی مجموعه در طی دو سال اخیر فعالیتهای چشمگیری را رقمزده است، اذعان داشت: بر آنیم تا بتوانیم فرهنگ امامت را ناظر به نیازهای مخاطبانی در دسترس همگان قرار دهیم.
وی گزارشی از تربیت مربیان آموزش امامت و برپایی دورههای متعدد با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی ارائه نمود و ابراز داشت: اجرای جشنهای عمومی ازجمله «حکایت حضور» در نیمه شعبان و بازدید بیش از ۳ هزارنفری مردم از این جشنواره، طرح «همیشه امیر» نیز ویژه عید غدیر از جدیدترین برنامههایی است که در آن ضمن ارائه برنامههای متنوع و معرفی محتواهای مباهله و غدیر در قالبهای متنوع ویژه کودکان در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی با تأکید بر اینکه آغاز هرحرکت معنوی و فرهنگی باید توأمان با معرفت امام(ع) باشد، اظهار داشت: ارائه خدمات فرهنگی در طول مسیر پیادهروی اربعین از جمله رویکردهایی است که با راهاندازی طرح موکب اول ضمن ارتقاء معرفت زوار اربعینی، بستری ارزشمند برای رشد و تعالی معرفت بالامام رقمزده شده است.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه امروز امامت بهعنوان فرهنگ عمومی و مسئله جدی جامعه ما مطرح میشود، اظهار داشت: امروز شاهدیم که همه نهادها و مؤسسات در توسعه فرهنگ امامت مشارکت فعال دارند؛ امیدواریم بتوانیم با افزایش همراهی و همدلی دستاوردهای ارزشمندی را در عرصه ارتقاء فرهنگ امامت در سطوح مختلف اجتماعی داشته باشیم.
وی تشکیل انجمن علمی امامت در حوزههای علمیه و ایجاد بستر ارتباطی پژوهشی میان مجموعههای علمی را از جدیدترین رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود و اظهار داشت: برپایی همایش بینالمللی مباهله با همکاری وزارت ارشاد اسلامی، یکی از رویکردهای پژوهشی بنیاد بینالمللی امامت است که در قالب رویداد علمی و پژوهشی با حضور محققانی از داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد؛ تا بتوانیم فضیلت مباهله را بهدرستی تبیین و معرفی نماییم.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی در بخش پایانی سخنان خود نشست ماه امامت در قالب کرسیهای نقد و مناظره و ایجاد گفت و گوهای علمی اندیشه محور را از دیگر رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود و یادآور شد: بخش عمدهای از شبهات، ناظر به نگاههای متفاوت به موضوع امامت ایجاد میگردد؛ لذا در نشستههای تخصصی ماه امامت، در کنار پاسخ به شبهات، ضمن افق گشایی در مطالعات امامت به عنوان رسالتی سنگین؛ موضوعات جدید این عرصه موردتوجه محققان قرار داده میشود.